Καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Μετά βδελυγμίας παρακολουθούμε σήμερα τα πανηγύρια στο ψευδοκράτος, αυτό που στρατηγικά άρπαξαν με την τουρκική εισβολή το 1974 και που πάντα παραμένει η μισή μας πατρίδα για την οποία θα αγωνιστούμε με όλες μας δυνάμεις. Εμείς οι νέοι οφείλουμε να πραγματώσουμε όσα δεν κατάφεραν οι προηγούμενες γενιές, οφείλουμε να τιμήσουμε την ιστορία μας, οφείλουμε να μην ξεχάσουμε, οφείλουμε να σηκώσουμε ανάστημα.

Σήμερα, όπως και κάθε μέρα, καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983.

Μια παράνομη ανακήρυξη που αποτέλεσε το πρώτο βήμα στους σχεδιασμούς και τις στρατηγικές επιδιώξεις της Άγκυρας, χρόνια πριν την υλοποίησή τους. Σχεδιασμοί που παράνομα συνεχίζουν να υλοποιούνται μέχρι σήμερα, καθώς η Τουρκία ξεδιπλώνει σταδιακά τη βεντάλια της απειλής.

Με την εκ των υστέρων γνώση της ιστορίας, μόνο οι αδαείς δεν συνειδητοποιούν, ότι η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η παράνομη και μονομερής ανακήρυξη χωριστού τουρκοκυπριακού «κράτους», αποτελούσε διαχρονικά τον στρατηγικό στόχο της Τουρκίας σε σχέση με το Κυπριακό.

Αυτό, άλλωστε, διαφάνηκε από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίστηκε να υφίσταται με τις συνεχείς προκλήσεις του δικτάτορα Ερντογάν και προσπαθούν να ολοκληρώσουν το έγκλημα -που συντελείται στα κατεχόμενα εδάφη μας- με την εκλογή του εκλεκτού του Ταταρ, αφού βεβαίως στρατηγικά έβαλαν το λιθαράκι τους όλοι οι προηγούμενοι κατοχικοί ηγέτες, παίζοντας πιστά τον ρόλο που τους είχε ανατεθεί και εξυπηρετώντας πλήρως τους σκοπούς του νέο-οθωμανικού κράτους της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα με την επετείο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, φέτος, στα πανηγύρια θα συμμετέχει και ο νεοσουλτάνος Ερντογάν, ο οποίος ως άλλος δικτάτορας, εισέρχεται θριαμβευτικά στην Αμμόχωστο και εγκαινιάζει τον εποικισμό της. Εγκαινιάζει ένα νέο έγκλημα και πανηγυρίζει τα όσα εγκλήματα προηγήθηκαν μέχρι την υλοποίηση των σκοπών που εξυπηρετούσε διαχρονικά η τουρκική ηγεσία.

Ακόμη και για όσους εθελοτυφλούσαν, οι προθέσεις των τούρκων αποκαλύφθηκαν προ πενταετίας, τις είχε αποκαλύψεις με στόμφο ο Οζερσάι.

Είναι παράλογο και άθλιο η κυβέρνηση σήμερα να τονίζει πως θα χάσουμε την Αμμόχωστο αν δεν προσέλθουμε σε συνομιλίες, την ώρα που οι τούρκοι έχουν παραβιάσει σωρηδόν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τα εδαφικά και τα θαλάσσια κυριαρχικά δικαιώματα Κύπρου και Ελλάδας. Αλήθεια μπορεί να μας πει κάποιος τι έχουμε κερδίσει μέχρι σήμερα από τις συνομιλίες, χωρίς κυρώσεις;

Η διεθνής κοινότητα σφυρίζει αδιάφορα, αλλά το δικαίωμα της δίνουμε εμείς που πανηγυρίζουμε κάθε λεκτική στήριξη, κι ας μην συνοδεύεται από πράξεις, ενώ την ίδια ώρα που ζητούμε στήριξη συνεχίζουμε την πολιτική του καλού παιδιού με πρόσχημα την ΔΔΟ που δεν μας έχει οδηγήσει πουθενά.

Φαίνεται κάποιοι δεν έχουν πάρει τα μαθήματα από τον πόλεμο στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και πιστεύουν ακόμα σε καλές προθέσεις της Άγκυρας και των εγκάθετών της στα κατεχόμενα.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020