Η ιστορία μας διδάσκει, αρκεί να θέλουμε να μάθουμε

Ημέρα μνήμης, θλίψης, πόνου για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας. Ημέρα μνήμης, αφιερωμένη στα έξι εκατομμύρια Εβραίων που βασάνισαν, εκτέλεσαν εν ψυχρώ, δολοφόνησαν με τον πιο άγριο τρόπο και εξολόθρευσαν οι «υπηρέτες» του ναζισμού και του φασισμού. Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Σαν σήμερα το 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία. Βασικό συστατικό αυτής της νίκης η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων, με μέγιστο κόστος και υψηλό φόρο αίματος. Έξι χιλιάδες Έλληνες της Κύπρου βρέθηκαν στο μέτωπο. Εξακόσιοι από αυτούς έπεσαν νεκροί σε 17 διαφορετικά κράτη, στην πλειοψηφία τους στην Ελλάδα.

Η Κύπρος μας θεωρείται ως η χώρα που είχε (σε αναλογία με τον πληθυσμό της) τη μεγαλύτερη ανθρώπινη συμμετοχή στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ελλάδα ήταν η μόνη βαλκανική χώρα που στάθηκε αδιάλειπτα στο πλευρό των Συμμάχων από την αρχή έως το τέλος του πολέμου διαθέτοντας το σύνολο των στρατιωτικών δυνάμεών της.

Τον ηρωισμό των Ελλήνων αναγνώρισαν ακόμη και οι εχθροί του.

Οι Έλληνες της Κύπρου και της Ελλάδος έδωσαν ηρωικά μάχη μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους, κατά του φασισμού και του ναζισμού.

27 Ιανουαρίου 2021.

Κάποιες χώρες δεν έχουν καν αναγνωρίσει το έγκλημα του Ολοκαυτώματος.

Ναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις σχηματίζουν πολιτικές δυνάμεις.

Η Τουρκία διαπράττει συγκεκαλυμένη υβριδική εθνοκάθαρση με κύριο στόχο τον ελληνισμό της Κύπρου.

Η ιστορία διδάσκει τα πάντα, ακόμη και το μέλλον.

Κάποτε ο Γερμανός Υπουργός προπαγάνδας των ναζί, διερωτήθηκε αν η ιστορία θα τους καταγράψει ως τους καλύτερους πολιτικούς όλων των εποχών, ή τους μεγαλύτερους εγκληματίες. Η ιστορία έχει απαντήσει.

Η Γερμανία στη σύγχρονη ιστορία, θα πρέπει να διαλέξει σε ποια πλευρά θα βρεθεί, γνωρίζοντας πως η Τουρκία διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021