Η αγάπη είναι γένους θηλυκού

Παγκόσμια μέρα κατά της βίας των γυναικών σήμερα και η σκέψη μας βρίσκεται μαζί με όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής ή θρησκεύματος που βίωσαν τη βία κάθε μορφής. Ένα φαινόμενο που υπάρχει από καταβολής κόσμου και πρέπει επιτέλους να πάψει.

Σε αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες που διέρχεται η ανθρωπότητα και με αφορμή τη μέρα αυτή, απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις για την καταπολέμηση της βίας, κάθε μορφής, κατά των γυναικών. Η μάνα, η γυναίκα , η αδερφή σου, δεν είναι ούτε κατώτερα, ούτε ανήμπορα πλάσματα. Η φύση τις έπλασε με τέτοιο τρόπο για να φέρνουν στη ζωή ανθρώπους. Μην τις πληγώνεις και μην τις χτυπάς. Στο πρόσωπό τους θα δεις τη δική σου μάνα, αδελφή, την κόρη σου, τη δική σου πνοή. Αγάπα τες, προστάτεψέ τες. Όσο υπάρχει η γυναίκα θα υπάρχει η αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι γένους θηλυκού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά της βίας των γυναικών ας μην ξεχνάμε την πρόσφατη γυναικοκτονία που έλαβε χώρα στην πατρίδα μας από τον Νίκο Μεταξά. Πέντε γυναίκες και δύο κορίτσια τα θύματά του. Είμαστε όλοι ένοχοι ως κοινωνία για αυτή τη μαύρη σελίδα στην ιστορία μας, αλλά και για κάθε αντίστοιχη ιστορία βίας που διαδραματίζεται στο διπλανό μας σπίτι.

Ας φανούμε αντάξιοι της κοινωνίας που θέλουμε.

Πρόεδρος του Γυναικείου Κινήματος Αλληλεγγύης,

Παντελίτσα Γιόκκα