Δήλωση Ευρωαγροτικού για τοποθέτηση συρματοπλέγματος

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΣ

Θέλουμε να πληροφορήσουμε το Κυπριακό λαό και ιδιαίτερα τους κατοίκους και γεωργούς της περιοχής τοποθέτησης του συρματοπλέγματος για ανακοπή της εισόδου λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα στα ελεύθερα εδάφη μας τα πιο κάτω, σε σχέση με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου 2021:

1.     Ο Υπουργός Εσωτερικών στη συνάντηση που είχε το Αγροτικό Κίνημα μαζί του, μας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι θα παρέχεται απρόσκοπτη πρόσβαση στους γεωργούς που καλλιεργούν στην Νεκρή ζώνη.

2.     Ταυτόχρονα μας ενημέρωσε με αριθμούς που μας σόκαραν, ότι 37 λαθρομετανάστες, κατά μέσο όρο, εισέρχονται καθημερινά στις ελεύθερες περιοχές, ιδιαίτερα από τη συγκεκριμένη περιοχή.

3.     Στη περιοχή δρα κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, τόσο από τη κατεχόμενη Κύπρο όσο και από τις ελεύθερες περιοχές. 

Ως υπεύθυνη Αγροτική Οργάνωση δεν ήταν δυνατό να συμμετάσχουμε σε μια προεκλογική εκδήλωση των 50 ατόμων που οργανώθηκε από συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.

Εμείς υπεύθυνα και με πατριωτική στάση, έχουμε εισηγηθεί στον Υπουργό Εσωτερικών την γενναιόδωρη επιδότηση των γεωργών που θα επηρεαστούν, κατά 75% της προβλεπόμενης αξίας παραγωγής, για όσο χρόνο η κυβέρνηση διατηρήσει το συρματόπλεγμα. Οι γεωργοί θα πρέπει να καλλιεργούν τα χωράφια τους 3 φορές το χρόνο χωρίς να γίνεται σπορά. Το κόστος της επιδότησης για κάθε δεκάριο, υπολογίζεται στα 130.ευρώ.

Η μεθοδευμένη διοχέτευση Ισλαμιστών Μουσουλμάνων, από τους Τούρκους, στις Ελεύθερες περιοχές δεν μπορεί να συνεχιστεί αφού υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι εάν αυτή ροή συνεχιστεί για 5 χρόνια, να υπάρξει αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό της Κύπρου.

Εμείς ως Αγροτική Οργάνωση δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της ευθύνης σε αυτή τη προοπτική.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΥ